AKP Konya İl Başkanı Angı’dan ilginç yoksulluk çıkışı: İhtiyaç sahiplerinin birçoğunun sesi çıkmıyor
AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı Türkiye’de artan yoksulluğa ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu an da gerçekte ihtiyaç sahipleri var ama bunların sesi asla çıkmaz. İhtiyaç sahibi olup gerçekten düne kadar belki kimseye muhtaç değilken şimdi bu sıkıntılardan dolayı işini kaybetmiş, geliri yok, evine rızık götürmesi lazım insanlar var. Bunların çoğunun sesi duyulmuyor” dedi.

AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı Konya’nın yerel televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de artan yoksulluğa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hasan Angı, gerçek ihtiyaç sahiplerinin sesinin duyulmadığını belirtti. Yoksulluk üzerinden algı yapıldığını da ileri süren Angı şunları söyledi:
“Şu an da gerçekte ihtiyaç sahipleri vardır. Ama bunların sesi asla çıkmaz. Ama bunları istismar edenler bir rol model bulurlar. Hatırlayın. Bir çöp konteynırında ekmek toplayan bir vatandaşı sosyal medyada çöp kutusundan yemek için ekmek topluyor diye paylaşıldı. Arkasından adamın sokak hayvanlarını çöpten topladığı ekmeklerle beslemesi çıktı. Adam kendine yeten birisiymiş. Adamı rencide ettiler. Türkiye’de gerçekten darda olan insan var. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu yüzden ‘ihtiyacı olan herkes müracaat etsin’ dedi. Şimdi vatandaşın üzerinde tapulu mülkü ya da otomobil varsa fon bunları sistem üzerinden gördüğü için yardım edemiyor. Buna farklı sivil toplum örgütleri, vakıflar, dernekler üzerinden yardımlar gidebiliyor. İhtiyaç sahibi olup gerçekten düne kadar belki kimseye muhtaç değilken şimdi bu sıkıntılardan dolayı işini kaybetmiş, geliri yok, evine rızık götürmesi lazım insanlar var. Bunların çoğunun sesi duyulmuyor. Ama çıkıyor adam ‘3 aydır açız, çocuğumuza süt veremiyoruz’ diyor, bakıyorsun altında en lüks arabalar. Tamamen bir senaryo oynanmaya çalışılıyor.”
“ESNAF GERÇEKTEN MAĞDUR”
Konya’da geçtiğimiz Mart ayında iş yerleri kapalı olduğu için masa sandalye yakan esnaflara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Angı, esnafın eyleminin dikkat çekmeye yönelik olduğunu savundu. Esnafın mağduriyetlerinin olduğunu da belirten Angı, şöyle konuştu:
“Ben bir kere yapılan eylemin ne getirip götürdüğüne bakarım. O gün Mevlana Meydanı’nda eski iki kırık masa sandalye yakmak dikkat çekmeye dönük. Kim bu arkadaş? Gerçekten esnaf mağduriyeti var mı? Var. Hükümet bunu telafi etmek için elini uzatmıyor olsa, yerel yönetimler bunun için bir çaba göstermiyor olsa ve ‘ne haliniz varsa görün’ denilse de haklı olarak tepkinizi başlatın. O hadiseden sonra CHP’li bir kardeşimiz, 2014 yılında da Cumhurbaşkanına hakaretten hakkında işlem yapılmış. Bu sıkıntıları nasıl çözeceğimize dair bir şey ortaya konuluyorsa bu benim için önemlidir. Bunu takip etmek hepimizin görevi. Ama bunun üzerinden hükümetle kavga etmek ya da yerel yönetimlere laf yetiştirmek ya da bir şeyi ajite etmek olursa bunu doğru bulmam”