AKP’li vekilden bir garip asgari ücretli açıklaması: Artık asgari ücretlimizin evinin önünde arabası mevcut
AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türkiye ekonomisi ve asgari ücrete ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Tamer, “Bugün bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar. Arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlimizin evinin önünde arabası mevcut” dedi.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri’nin yerel televizyon kanalı Tv Kayseri’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye ekonomisi ve asgari ücrete ilişkin eleştirilere yanıt veren İsmail Tamer şunları söyledi:
“Asgari ücret geçmişte 100 dolar civarında bugün ise 400 dolarlara çıkmış. Az, yeterli değil. Bu ülke zengin olsa da asgari ücreti üst seviyede verse. Türk ekonomisi sıkıntılı süreçte bile büyüyor ve bu ilerlemeyi yok sayamayız. İşsizlik oranı zaman zaman düşüyor zaman zaman yükseliyor biliyoruz. Bazı sıkıntıların bu pandemi döneminde olduğunu söylemek lazım. Sıkıntılı süreç içerisinde Türk ekonomisinin yüzde 3’lerin üzerinde büyüdüğü seviyesinde büyüdüğü bir gerçekte de söz konusu. İlerlemeyi yok sayamayız. Bugün bakıyoruz, bu eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar. Arabalarını belki yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlimizin evinin, önünde arabası mevcut”
“BAŞIMIZDA DÜNYA LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ BİR LİDER VAR”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun çöpten ekmek toplayan insanlara ilişkin yaptığı açıklamaları da eleştiren Tamer, “mizansen şeklinde Osmaniye’de çöp toplayan insanları çıkarıp, orada grup toplantılarında ifade eden bir CHP gerçeği var. Adam ne dedi? ‘ben ekmekleri topluyorum hayvanlara veriyorum’ dedi. Karadeniz’de de aynı hadiseler yaşandı. Sıkıntılı dönemde geçiyoruz. Sıkıntıları biliyoruz. Ama başımızda dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Bu liderin almış olduğu tedbirlerle pandemiyi de atlatacağız” şeklinde konuştu.