DSİ’nin su kuyularını kapatmak istemesine isyan eden köylüler: Köylüyü dövüyorlar, nerede bu devlet ?
Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Soysallı Mahallesi sakinleri ile ruhsatsız su kuyularını kapatmaya gelen DSİ ekipleri arasında arbede çıktı. Olayların büyümesi üzerine mahalleye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yaşanan arbedeyi cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan bir mahalleli, “Köylüyü dövüyorlar. Nerede bu devlet” diyerek sitemde bulundu. DSİ’nin kuyularını kapatmak istemesine isyan eden mahalle muhtarı Ali Sütçü, “Su kuyuları kapatılırsa kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz, tarlalarımızı sulayamayız” dedi.

Edinilen bilgilere göre Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Soysallı Mahallesi’ndeki ruhsatsız kuyuları kapatmak istedi. Su kuyularının kapatılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri ile DSİ yetkilileri arasında arbede çıktı. Olayların büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmanın müdahalesinin ardından mahalleli dağıldı.
O anları cep telefonuyla kayıt altına alan bir vatandaş, “Soysallı’nın vaziyeti bu. Köylüyü dövmeye gelmişler. Soysallı’nın ekmeğini kesiyorlar. Nerede bu devlet?” diyerek sitemde bulundu.

“SU İHTİYACIMIZI KUYULARDAN KARŞILIYORUZ”
Yaşanan olaylara ilişkin Engercek.com’a konuşan Soysallı Mahalle Muhtarı Ali Sütçü, su kuyularının kapatılması halinde mahallelinin büyük mağduriyet yaşayacağını ifade etti. Bölge vatandaşlarının tarlalarını kuyu suyuyla suladığını belirten Sütçü, şunları söyledi:
“DSİ ekipleri bugün su kuyularımızı kapatmak için mahallemize geldi. Ben 70 yaşındayım. Buradaki su kuyularımız dedelerimiz zamanından beri var. Hem kişisel ihtiyaçlarımızı hem de tarlarımızın su ihtiyacını bu kuyu sularından karşılaşıyoruz. Bizim bu su kuyularını kullanmamızda DSİ zarar ediyormuş. 250 hane ve yaklaşık 3 bine yakın kişinin yaşadığı köyümüzde kuyu sularımız kesilirse kişisel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayız. Suyumuz kesilirse mübarek Ramazan ayında abdest bile alamayız. Bunun da ötesinde burada birçok kişi hayvancılık da yapıyor. Hayvanlarımızın su ihtiyacını da bu kuyulardan karşılıyoruz. Yetkililerimize çağrımız su kuyularımızı kapatmasınlar. Köylülerimiz tepki üzerine şimdilik DSİ ekipleri bölgeden ayrıldı” şeklinde konuştu.