Pazarcı esnafı halkın geldiği durumu bu sözlerle özetledi: İki kişi birleşip yarım karpuz alıyor
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman Kayseri’de semt pazarında esnaf ve alışveriş yapan vatandaşları ziyaret etti. Semt pazarında karpuz satan bir pazarcı esnafı alım gücü düşen vatandaşın kilosu 15 lira olan karpuzun yarımını iki kişi birleşerek aldığını söyledi. Pazara alışveriş yapmaya gelen bir çiftçi ise, mazot ve yem fiyatlarına isyan etti.

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman Kayseri’nin Develi ilçesindeki semt pazarındaki esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.
“İKİ BİRLEŞİP YARIM KARPUZ ALIYOR”
Sebati Ataman’ın işlerini sorduğu bir pazarcı esnafı, yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuzun yarısını 2 vatandaşın birleşerek aldığını söyledi. Esnaf, “Karpuzun kilosu 15 lira. Yeni çıktığın beri pahalı, bu yüzden yarım satıyoruz. İki kişi birleşiyor yarım alıyor. Tüm alan da var tabi. Bir de böyle yarım daha mantıklı çünkü içini görüyor” ifadelerini kullandı.
“MAZOT MALİYETİ 3’E KATLANDI”
Sebati Ataman’ın ‘eskiye göre durumlar nasıl diye’ sorduğu esnaf, “Biraz sııntılar var. Mazot çok pahalı. Şimdi gittiğimiz yere 3 katına gidiyoruz. Mersin’e gidiş geliş 3 bin lira mazot yakıyorum. Geçen sene 800 lira yakıyordum” yanıtını verdi.
“50 KURUŞ DÜŞÜYOR ARKASINDAN 1 LİRA ZAM YAPIYOR”
Pazara alışveriş yapmaya gelen bir çiftçi ise yem ve mazot fiyatlarına şu sözlerle sitem etti:
“Malcılık yapıyorum zarar ediyorum. Çiftçilik yapıyorum zarar ediyorum. Kamyonculuk yapıyorum zarar ediyorum. Mazotu dolara endeksliyorum, hani düştü varili…50 kuruş düşürüyor arkasından 1 lira zam veriyor halka. Yem 330 lira oldu şimdi. Şimdi 25 tane malım var. Ben her işle uğraştığım için ancak onu becerebiliyorum. Yem parasını karşılayamıyorum. Ne silaja, ne de yoncaya para verdiğim halde yemi karşılayamıyorum. 1000 dekar da yer ekiyorum. Bunların hiç birine para vermiyorum. Ne küspeye, ne silaja ne de balyaya vermediğim halde yemi karşılayamıyorum. Duyan duysun…Yalan konuşuyor desin vatandaş!”